Coronavirus

Op zondag 15 maart trof de overheid maatregelen rond het Coronavirus. De Nederlandse overheid legt alle kinderopvangcentra in Nederland op om haar deuren te sluiten. Dit ging in op maandag 16 maart en duurde tot en met 11 mei 2020.

Heropening Puck&Co locaties

Bij de heropening van onze locaties in mei hebben wij alle ouders geïnformeerd over de richtlijnen van het RIVM en de GGD die wij hanteren op onze locaties. Het ministerie van SZW heeft een protocol opgesteld voor de kinderopvang.

Om veilige kinderopvang te kunnen bieden, hebben we binnen Kindercentra Puck&Co algemene en specifieke voorschriften opgesteld.

In deze video leggen wij de algemene Coronavoorschriften uit die gelden op onze locaties. Daarnaast hebben onze locaties ook specifieke voorschriften opgesteld. Hiervoor kunt u terecht bij onze pedagogisch medewerkers. Voor de contactgegevens van onze locaties gaat u naar www.puckenco.nl/locatiesAdviezen kinderopvang aangepast (16 juni 2020)

Kinderen 0 t/m 6 jaar

Na afstemming met het OMT heeft het RIVM de adviezen voor kinderen met neusverkoudheid aangepast.

Kinderen van 0 tot 6 jaar met neusverkoudheid, maar wel zonder koorts, mogen naar het kinderdagverblijf, behalve als zij een contact zijn van een patiënt met een bevestigde COVID-19 infectie of een volwassen gezinslid hebben met klachten passend bij COVID-19.

Reden van deze landelijke aanpassing: de algemene maatregel was dat neusverkouden kinderen geweerd moesten worden. Neusverkoudheid kan immers een symptoom zijn van COVID-19. Omdat verkouden zijn ook bij jonge kinderen hoort en uit onderzoek blijkt dat COVID-19 bij hen niet ernstig verloopt en dat zij minder vaak het virus overbrengen, kon deze maatregel worden versoepeld.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/ouders

Kinderen van 7 t/m 12 jaar

Voor kinderen vanaf 7 jaar gelden de algemeen geldende regels voor thuisblijven:

  • bij verkoudheidsklachten of andere klachten die passen bij COVID-19. Dat  zijn: verkoudheidsklachten, hoesten, koorts (vanaf 38 graden), benauwdheid, en/of verlies van reuk of smaak.
  • of als het kind een volwassen gezinslid heeft met koorts (vanaf 38 graden) en/of benauwdheidsklachten.  

Als een kind langdurig verkoudheidsklachten of hooikoorts heeft, kan hij of zij dan wel naar de kinderopvang?

Als het kind elk jaar hooikoorts heeft of chronisch verkouden is, dan herkent de ouder deze klachten. Het kind mag dan gewoon naar school of de kinderopvang. Bij twijfel, of als de klachten anders zijn dan gewend, blijft het kind thuis tot de (nieuwe) klachten voorbij zijn of laat uw kind testen.

Heeft u nog meer vragen over het Coronavirus en de kinderopvang? Bekijk hier de veelgestelde vragen van ouders op de website van de Rijksoverheid:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs


Noodopvang cruciale beroepsgroepen

Kinderen zijn welkom wanneer u of uw partner in een cruciaal beroep werkzaam bent. Wanneer u niet beiden een cruciaal beroep uitvoert, probeer dan eerst om zelf uw kind op te vangen. Lukt dat niet, dan is uw kind welkom in onze kinderopvang. Heeft u geen cruciaal beroep dan kan uw kind onze opvang niet bezoeken.

Heeft uw kind klachten zoals hoesten, verkouden, keelpijn en/of koorts, dan kunnen we uw kind ook helaas niet opvangen. Voorop staat dat we met z’n allen gezond blijven.

Noodopvang nodig? Maar geen contract bij Puck&Co?
Heeft u geen contract bij Kindercentra Puck&Co, maar wilt u wel gebruik maken van de noodopvang? Dat kan! Lees hier meer.

Meer informatie over het coronavirus en de kinderopvang kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.


Kennismaken Inschrijven Tarieven
Puck&Co

Neem contact op

Klant&Service
Postbus 105
6940 AA Didam

Bezoekadres:
Hogenendseweg 2A
6942 DV Didam

T: 0316-229145
E: info@puckenco.nl

    * Zonder uw akkoord kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.