De ervaring van Familie Heijkamp, Het Veer in Duiven

Moeder van drie (twee dochters op basisschool/BSO, zoon op KDV Puck&Co.)

Onze tweede dochter zat eerst op een kinderdagverblijf bij een grote regionale organisatie. Toen het daar alsmaar onpersoonlijker werd en zelfs wij het aantal en de gezichten van alle invalkrachten niet meer konden bijhouden, besloten wij op zoek te gaan naar een andere opvang.

Onze oudste dochter zat toen al op de basisschool Het Veer in Duiven waar Puck en Co. in die tijd naast de BSO was begonnen met kinderopvang op dezelfde locatie onder de naam “integraal kindercentrum Het Veer”. Reeds bij de eerste kennismaking viel mij de warme kleinschalige sfeer en de grote persoonlijke betrokkenheid van de leidsters op. De keuze was snel gemaakt.

En nu, bijna 3 jaar verder- onze tweede dochter zit inmiddels ook op de basisschool- geniet onze zoon van het spelen bij Puck en Co. Hier wordt continuïteit nog groot geschreven en oefenen de leidsters niet alleen hun beroep maar ook roeping uit ! Er zijn nauwelijks invalkrachten en indien wel dan alleen vaste personen. De kinderen hebben een gevarieerd, leuk en leerzaam programma met veel uitstapjes, knutselen en worden spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Er wordt veel buiten en in de natuur gespeeld, met de bakfiets naar de kinderboerderij, fruitboerderij gereden. Er zijn gezamenlijke programma’s met een nabijgelegen activiteitencentrum voor ouderen (bij  de “opa’s en oma’s”). Wisselende themaweken “beroepen”, “mijn lichaam”, “het groeit en bloeit”etc. Telkens vinden er daarbij op de leeftijd afgestemde leuke activiteiten plaats.

In de week van de beroepen hebben de kinderen bezoek gehad van een echte bakker en werd er gezamenlijk brood afgebakken, besproken hoe dit werd gemaakt en werden er koksmutsen geknutseld. De leidsters zijn erg betrokken en altijd bereid ook buiten de reguliere kaders mee te denken over leuke programma’s voor de kinderen.

Er is een actieve oudercommissie en er vinden pasta-avond/stampot buffet en een jaarlijks zomerfeest plaats. Daarnaast zijn er ook informatieve avonden met thema’s die geïnventariseerd worden bij ouderpeilingen.

Het integrale kindcentrum is een fantastisch concept: kinderen van verschillende leeftijden worden opgevangen op dezelfde locatie en leren van elkaar. Onze jongere dochter ging op haar eerste schooldag direct met veel plezier naar school, het was immers allemaal al lang bekend- de peuters gymmen vaak in de gymzaal van school en kennen de leerkrachten en oudere kinderen ook van gezamenlijke activiteiten met de BSO/school.

Ook op de BSO van Puck en Co. is het volgens mijn twee dochters prachtig vertoeven,  er wordt veel gespeeld en ook in de vakantie wordt er altijd voor leuke activiteiten gezorgd!

Voor werkende ouders een optimaal concept in een warm jasje !

Het is wel eens vaker gebeurd dat ik langer dan nodig op de thee ben gebleven bij de groep na het afscheid nemen, puur en alleen omdat het er zo gezellig was…

Kennismaken Inschrijven
Puck&Co

Neem contact op

Klant&Service
Postbus 105
6940 AA Didam

Bezoekadres:
Hogenendseweg 2A
6942 DV Didam

T: 0316-229145
E: info@puckenco.nl

    * Zonder uw akkoord kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.