De ervaring van de moeder van Tim, KindCentrum Annie M.G. Schmidt

Wendagen (voor mama)

 

Ruim vier jaar geleden liep ik met mijn dikke buik voor de eerste keer bij Puck&Co binnen, nog op de oude locatie aan de van der Duijn van Maasdamstraat. Wij hadden als aanstaande ouders al verschillende kinderdagverblijven bekeken (want je wilt toch het beste voor je kindje), maar bij Puck&Co kregen we meteen een goed en vertrouwd gevoel.
Vlak voor de geboorte van onze zoon Tim verhuisde het kinderdagverblijf naar de locatie aan de Valeriuslaan. Voor ons een groot geluk want dit is op loopafstand van ons huis.

De eerste wendag

En toen kwam die belangrijke dag: de eerste wendag van Tim. Al lachend zei ik dat die wendagen meer voor mama waren dan voor Tim en stiekem was dat ook wel zo. Want terwijl mama thuis onrustig door het huis liep en niet goed wist wat ze nu opeens met de vrije tijd moest, vermaakte Tim zich uitstekend op de Vliegers. En dat is altijd zo gebleven. De pedagogisch medewerkers op het Zandkasteel zijn lief, zorgzaam, betrokken en erg enthousiast.
Om zelf als moeder wat meer betrokken te zijn bij het kinderdagverblijf, ben ik al snel lid geworden van de ouderraad (O.R.). Een hele leuke en interessante manier om goed op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en plannen. Maar ook om actief deel te nemen aan activiteiten (zoals een bezoek aan de schaapskooi) en het mee-organiseren van feestdagen (denk aan Sint, Kerst, stamppottenbuffet, zomerfeest). Het is voor ons als ouders van Tim en zijn zusje Femke heel waardevol om iets te kunnen bijdragen en vooral ook om zo dicht bij de wereld van je kind(eren) betrokken te zijn.

Quality time

Afgelopen weken liep ik met Tim en Femke langs Kindcentrum Annie M.G. Schmidt op weg naar de supermarkt. Het is inmiddels een traditie geworden om dan altijd even bij het raam te zwaaien naar de kindjes. (Ik ben op een regenachtige dag weleens snel doorgelopen maar toen moesten we al snel omkeren omdat we waren vergeten om te zwaaien).
Met zijn warme handje in die van mij bedacht ik me dat dit straks allemaal anders wordt.
Nog even volop genieten van de momenten dat hij ’s ochtends vrolijk naast me huppelt op weg de naar winkel of van de momenten dat we samen veel plezier hebben in de speeltuin als het nog lekker rustig is (omdat veel kinderen dan nog op school zijn). Of om op een regenachtige ochtend lekker onder een kleedje op de bank nog een filmpje te kijken.

 

Die wendagen hè… die zijn toch echt ook echt voor mama’s. Want een paar dagen later vertelt Tim trots hoe leuk zijn wenmiddag was op de BSO. Uiteraard gaat Tim naar de BSO van Puck&Co, want daar is hij 100%  in goede handen.

Dit weekend vierde hij zijn vierde verjaardag en afgelopen maandag mocht hij voor het eerst een hele dag oefenen op school. Hij was zo enthousiast. En mama? Die kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen jaren op het Zandkasteel en verheugt zich op de nieuwe periode die gaat komen. Nieuwe ervaringen op school, nieuwe avonturen op de BSO.

 

Als ouders zijn wij actief binnen de oudercommissie voor zowel het kinderdagverblijf als de BSO.

Heeft u interesse om deel te nemen aan de oudercommissie? Nieuwe mensen zijn altijd welkom!

Kennismaken Inschrijven
Puck&Co

Neem contact op

Klant&Service
Postbus 105
6940 AA Didam

Bezoekadres:
Hogenendseweg 2A
6942 DV Didam

T: 0316-229145
E: info@puckenco.nl

    * Zonder uw akkoord kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.