Kinderyoga bij KinderCentra Puck&Co

Kindercentra Puck&Co gaat voor een gezonde en actieve leefstijl voor alle kinderen vanaf 0 jaar tot aan de leeftijd waarop zij de basisschool verlaten. Daarom kiezen wij bewust voor het integreren van beweging, voeding en natuurbeleving.

Door te bewegen worden verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd, zoals:
– de taalontwikkeling en de reken-denkontwikkeling.
Kinderen leren begrippen als onder, boven, over, achter, links en rechts goed kennen, wanneer ze in de gelegenheid worden gesteld, al bewegend deze begrippen eigen te maken.
– de sociaal-emotionele ontwikkeling.
Door middel van beweging en spel legt een kind contact met leeftijdsgenootjes. Ze leren samen te spelen, maar ook hoe om te gaan met ruzies en teleurstellingen.
– de motorische ontwikkeling. Deze wordt gestimuleerd door veel en gevarieerd bewegen.

Kinderyoga
Kindercentra Puck&Co biedt binnen de meeste vestigingen de mogelijkheid om kennis te maken met kinderyoga. Yoga biedt waardevolle technieken om kinderen te helpen zélf rust te vinden en om hun zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en concentratie- vermogen te vergroten. De pedagogisch medewerker ondersteunt en begeleidt de kinderen hierbij.

De yogalessen worden opgebouwd rond een thema. De pedagogisch medewerker ‘neemt de kinderen mee op reis’ vanuit een verhaal. De yogahoudingen komen binnen het verhaal aan bod. Zo ‘reizen’ de kinderen naar het strand, waar ze een zeeschildpad tegenkomen. Vervolgens gaan ze proberen om de houding van een zeeschildpad aan te nemen. De les bestaat uit een aantal vaste onderdelen, zoals visualisatie en het stimuleren van samenwerking. Aan het eind van het verhaal is het tijd voor ontspanning.

Kinderyoga binnen Puck&Co
Yoga heeft een goede uitwerking op het lichaam. Het bevordert de motorische vaardigheden (balans, kracht, coördinatie, conditie), het geeft een goede lichaamshouding en weerstand en stimuleert de werking van spieren, organen en de bloedsomloop. Maar het gaat bij yoga niet alleen om de fysieke kant. Doordat bij kinderyoga ook de ademhaling, het aanraken door speelse massageoefeningen, en de zintuigen betrokken worden, wordt het kind in zijn hele wezen aangesproken. Ook de mentale en emotionele facetten komen aan bod. Daardoor zie je verbetering in:
– Het zelfvertrouwen
– Het zelfbewustzijn
– Het concentratievermogen
– De emotionele groei
– De samenwerking en groepsvorming

En dat maakt het doen van yoga zo bijzonder! Je wordt lichamelijk sterker en geestelijk evenwichtiger. En door al jong met yoga te beginnen, leg je een goede basis voor een gezond en evenwichtig leven. In een yogales bewegen alle kinderen tegelijk, ze hoeven niet op elkaar te wachten. Er is geen prestatiedruk, ieder beweegt op zijn eigen niveau zonder winnen/verliezen of vergelijken.

Introductieperiode Kinderyoga binnen Puck&Co
Nynke Bos, yogalerares, gaat met Puck&Co dit traject aan. Hieronder stelt zij zich voor.
In de yogalessen die Nynke gaat geven komen de volgende onderdelen aan bod:
– Klassieke yogahoudingen
– Speelse avonturen
– Beweegspelletjes
– Zintuigen spelletjes- massage (over de kleding)
– Liedjes/versjes
– Ontspanning

Nieuwsoverzicht Kennismaken Inschrijven Neem contact op
Puck&Co

Neem contact op

Klant&Service
Postbus 105
6940 AA Didam

Bezoekadres:
Hogenendseweg 2A
6942 DV Didam

T: 0316-229145
E: info@puckenco.nl

    * Zonder uw akkoord kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.