Compensatieregeling

Maakt u gebruik van buitenschoolse opvang (BSO)? Krijgt u daarvoor geen kinderopvangtoeslag of een bijdrage van de gemeente? En heeft u uw rekeningen van de BSO tijdens de coronasluiting van 21 december 2021 tot en met 9 januari 2022 volledig doorbetaald? Dan kunt u vanaf 1 oktober tot en met 1 december 2022 bij de SVB (Sociale Verzekeringsbank) de tegemoetkoming kinderopvang zonder overheidsvergoeding (TTKZO) aanvragen.

Vanaf 1 oktober kunt u op website van de SVB de tegemoetkoming aanvragen. U kunt de tegemoetkoming aanvragen voor de rekeningen die u betaalde voor de BSO tijdens de derde sluitingsperiode van de BSO van 21 december 2021 tot en met 9 januari 2022. Bij de aanvraag levert u de betaalde rekeningen van de BSO aan en een “Verklaring Kinderopvang”, die u moet laten ondertekenen door Puck&Co.

De SVB besluit binnen acht weken na ontvangst van de aanvraag over de tegemoetkoming. Daarna krijgt u deze uitbetaald als u aan de voorwaarden voldoet. Meer informatie over de aanvraag vindt u op de site van SVB.

 

U heeft geen recht op een TTKZO-tegemoetkoming:

  •  voor uren BSO waarvoor een gemeentelijke financiering bestaat (SMI),
  • voor uren BSO in het kader van noodopvang,
  • als u over de periode van 21 december 2021 tot en met 9 januari 2022 recht heeft (gehad) op een tegemoetkoming voor ouders met kinderopvangtoeslag (TTKO).

Meer informatie over de verschillende tegemoetkomingsregelingen voor de kinderopvang, vindt u op de site van de Rijksoverheid.

 

Wanneer u geen kinderopvangtoeslag ontvangt, kunt u bij ons een “Verklaring Kinderopvang” aanvragen. Dit kunt u doen door een mail te sturen naar info@puckenco.nl. De volledig ingevulde en ondertekende verklaring ontvangt u dan van ons retour. Deze verklaring moet u meesturen bij uw aanvraag voor compensatie.

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Klant&Service!

Nieuwsoverzicht Kennismaken Inschrijven Neem contact op
Puck&Co

Neem contact op

Klant&Service
Postbus 105
6940 AA Didam

Bezoekadres:
Hogenendseweg 2A
6942 DV Didam

T: 0316-229145
E: info@puckenco.nl

    * Zonder uw akkoord kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.