De ervaring van de familie van der Vegt, KindCentrum Het Veer Duiven

Onze oudste dochter (4 jaar) gaat sinds september 2017 naar locatie het Veer. Eerst een half jaartje bij de nieuwe gestarte peutergroep op de locatie. Wat ons betreft een waardevolle toevoeging op het opvangaanbod van Puck & Co. Onze dochter op dat moment bijna vier was toe aan wat gerichtere opdrachten, iets meer zelfstandigheid en vooral veel contact met leeftijdgenootjes. Onder enthousiaste begeleiding van de twee bevlogen leidsters op de groep kwam ze regelmatig thuis vol verhalen over de nieuwe dingen waar ze over had gesproken en die ze had geleerd. De leidsters gaan aan de hand van een periodiek wisselend thema op gevarieerde en spelende wijze met de kinderen aan de slag. Ieder op het eigen niveau. Wat ik het meest waardeer aan Puck en Co is dat ze er met de kinderen op uit zijn, buiten spelen in de tuin, in de speeltuin om de hoek, of samen even naar de Jumbo en de bakker. Kinderen worden overal in betrokken en krijgen de vrijheid dingen zelfstandig te doen. Stond ik daar nog iedere dag haar brood te smeren, bleek ze dit op de groep allang zelf geleerd te hebben en daar ook gewoon zelf te doen. Daarnaast vond ik het als ouder heerlijk om te zien dat de leidsters niet alleen professioneel zijn maar ook gewoon overduidelijk gek op de kinderen. Ze maken altijd tijd voor een praatje en een knuffel of even een moment lekker op schoot wanneer een kind dat wil.

Inmiddels zit onze oudste dochter op de BSO op de locatie en ook dat is een goede ervaring. De leidsters hebben haar ontzettend geholpen bij de overgang van de peutergroep, naar school en de BSO. Net even een keer extra een praatje met haar maken, bij haar zitten of even noemen wie haar van school komt halen gaf al snel de veiligheid die een vier jarige toch nodig heeft. De leidsters van de BSO zijn flexibel, denken mee, verzorgen een gevarieerd programma en hebben ook voor ieder kind van welke leeftijd dan ook. Er zijn verschillende diverse activiteiten, ook weer gekoppeld aan leeftijd. Ze spelen veel buiten, bij slecht weer in de gymzaal en in de mooie locatie zalen. Ondanks de relatief grote hoeveelheid kinderen op de BSO krijg ik als ouder het idee dat ons kind gezien wordt.

En dan onze jongste dochter (8 maanden)! Gaat sinds ze vier maanden is naar de dagopvang van het Veer. En dat is in eerste instantie toch wel even slikken vond ik. Je kleine baby daar achter laten omdat je zelf wat anders moet gaan doen. De leidsters zijn niet alleen heel lief voor ons kleine meisje, maar waren de eerste keren ook even extra lief voor mama, die toch enigszins met een knoop in de maag dat kleine baby’tje achterliet.

Inmiddels breng ik haar met plezier en vol vertrouwen. Ik zie leidsters die oprecht gek zijn op mijn dochter, een grote glimlach op haar gezicht bezorgen als ik haar breng en even echt contact maken. Er is tijd om te knuffelen, te spelen, op schoot te zitten of gewoon eens samen door het gebouw te wandelen om te kijken wat er allemaal is. Iedere dag opnieuw is er mondeling en via het schriftje zorgvuldige afstemming over onze wensen wat betreft slapen, eten, verschonen en de eventuele bijzonderheden voor die dag. Hierin volgen de leidsters helemaal ons ritme, maar denken ook mee wanneer dat zo uitkomt.

Aan het eind van de dag volgt uitgebreid verslag van het verloop van de dag en is ook het schriftje weer bijgewerkt.  Middels foto’s via de Quebble app kunnen papa en mama op het werk nog een beetje meegenieten van de dag. Ook op de dagopvang is er alle aandacht voor het kind in iedere leeftijd en ieder kind wordt overal bij betrokken. De eerste verf en knutselwerkjes van onze jongste hangen inmiddels te pronken aan de muur. En ook de dagopvang trekt er graag op uit. Buitenspelen, op weg met de bakfiets of het bezoekje aan de opa’s en oma’s in het bejaardentehuis.

 

Kortom wij zijn als ouders erg blij met de opvang op locatie het Veer, voelen vertrouwen in de leidsters en zien dat onze kinderen daar plezier maken!

Kennismaken Inschrijven
Puck&Co

Neem contact op

Klant&Service
Postbus 105
6940 AA Didam

Bezoekadres:
Hogenendseweg 2A
6942 DV Didam

T: 0316-229145
E: info@puckenco.nl

    * Zonder uw akkoord kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.