Uitbetaling compensatie ouders zonder KOT na 1 mei 2021

10 februari stuurde Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, een Kamerbrief over de tegemoetkoming van de eigen bijdrage door ouders voor de tweede sluitingsperiode, naar de Kamer. Belangrijkste nieuws is dat ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag waarschijnlijk vanaf 1 mei, de compensatie kunnen aanvragen voor zowel de eerste als de tweede sluitingsperiode. Uitbetaling vindt plaats na 8 weken. Prioriteit in de uitbetaling van compensatie wordt gegeven aan de ruim een half miljoen ouders mét kinderopvangtoeslag omdat zo de continuïteit van de kinderopvangsector wordt gewaarborgd.

Samenvatting van de inhoud
Tussen 16 december 2020 en 8 februari was de reguliere kinderopvang opnieuw gesloten, de bso blijft gesloten.  De minister  complimenteert de branche met het harde werken tijdens de beide lockdowns met extra maatregelen en de noodopvang: “Alle medewerkers in de kinderopvangsector verdienen hiervoor grote waardering.”

Noodopvang
De minister gaat in op de ervaringen binnen de noopvang door de kinderopvang, waar tijdens de  lockdown meer gebruik van is gemaakt dan tijden de eerste lockdown.

Tegemoetkoming voor alle ouders, ook voor tweede sluitingsperiodeVervolgens informeer de minister de Kamer over de tegemoetkomingsregeling voor ouders die tijdens de lockdown de facturen van de kinderopvang hebben doorbetaald. Net zoals over de sluitingsperiode van vorig jaar, zullen ouders ook voor de periode vanaf 16 december 2020 van de overheid een tegemoetkoming ontvangen voor de eigen bijdrage die zij hebben doorbetaald.

Voor de kinderdagopvang en gastouderopvang loopt deze tegemoetkoming tot 8 februari 2021, voor de buitenschoolse opvang loopt de tegemoetkoming door tot het einde van de sluiting. De einddatum hiervan is op dit moment nog niet bekend.

Het gaat om hierbij drie groepen ouders: (1) ouders die kinderopvangtoeslag ontvangen, (2) ouders die een overheidsbijdrage ontvangen op basis van gemeentelijke regelingen en (3) ouders zonder overheidsbijdrage in de kosten voor kinderopvang.

Lees het hele artikel op https://www.maatschappelijkekinderopvang.nl/nieuws/kamerbrief-uitbetaling-compensatie-ouders-zonder-kot-na-1-mei-2021/

Nieuwsoverzicht Kennismaken Inschrijven Neem contact op
Puck&Co

Neem contact op

Klant&Service
Postbus 105
6940 AA Didam

Bezoekadres:
Hogenendseweg 2A
6942 DV Didam

T: 0316-229145
E: info@puckenco.nl

    * Zonder uw akkoord kunnen wij uw aanvraag niet in behandeling nemen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.